« 3η Τροποποίηση Απόφασης για Χορήγηση αδειών αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόννου για το έτος 2022 » **** « Αποτελέσματα υπομέτρου 6.1, εγκατάσταση Νέων Γεωργών » **** «Ανακοίνωση ανάρτησης οριστικού πίνακα αποτελεσμάτων 2ης και 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.04 του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2022 » **** «Αποστολή έγκρισης χορήγησης αδειών νέων φυτεύσεων έτους 2022» **** «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 13 (ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΕΤΟΥΣ 2022» **** «Ρυθμιστικά μέτρα για την αλιεία ειδών φούσκας του γένους Microcosmus spp.» **** «12η Τροποποίηση της αριθμ. απόφασης 593/37447/31.03.2017(ΦΕΚ B’1190) του Υπομέτρου 4.2» **** «Δράσεις Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» **** « Ρυθμιστικών μέτρων για την αλιεία του είδους συμιακό γαριδάκι (Plesionika narval)» **** « ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ Μέτρου 13 έτους 2021 » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

Το δασικό χωριό του Νομού Φθιώτιδας βρίσκεται στις ανατολικές πλαγιές του Βελουχιού, σε υψόμετρο 950μ. περίπου, στη θέση Λιβαδάκι, της Περιφέρειας Μεγάλης Κάψης του Δήμου Αγίου Γεωργίου, στη Δυτική Φθιώτιδα.

Κατασκευάστηκε από το Δασαρχείο Σπερχειάδας κατά τα έτη 1998-2000, με πιστώσεις του Υπουργείου μας. Περιλαμβάνει είκοσι λυόμενους οικίσκους των δύο δωματίων, δυναμικότητας 80 κλινών συνολικά, κατάλληλα εξοπλισμένους για την άνετη διαμονή των επισκεπτών και ένα κεντρικό κτίριο – εστιατόριο.

Ο κύριος άξονας πρόσβασης είναι η εθνική οδός Λαμίας-Καρπενησίου με παράκαμψη 7χμ. προς Μεγάλη Κάψη.

Το δασικό χωριό βρίσκεται σε περιοχή με φύση καταπληκτικών εναλλαγών και σπάνιας ομορφιάς. Το περιβάλλον καταπράσινο, όπου τα λυγερόκορμα έλατα εναλλάσσονται με αιωνόβιες καστανιές, επιβλητικές βελανιδιές και πλήθος άλλων ειδών της ελληνικής χλωρίδας.Είναι επίσης μια περιοχή με πλούσια ιστορική παράδοση, με χώρους αρχαιολογικούς και τόπους ιστορικής σημασίας, καθώς και θρησκευτικά προσκυνήματα.

Ο επισκέπτης, όλες τις εποχές του χρόνου, μπορεί να απολαύσει την πλούσια φύση και να αποδράσει για λίγο κάτω από την επιβλητική παρουσία του Βελουχιού, μακριά από το άγχος και τη ρύπανση του περιβάλλοντος των μεγαλουπόλεων. Μπορεί επίσης, κάνοντας περιπάτους στα μονοπάτια της περιοχής, να ασκηθεί και να παρατηρήσει τη φύση και τις λειτουργίες της.

Ακόμα, το δασικό χωριό είναι δυνατό να χρησιμοποιηθεί ως ορμητήριο για επισκέψεις στα πανέμορφα γραφικά χωριά της περιοχής, που βρίσκονται σε ακτίνα 10χμ. περίπου: Στην πανέμορφη Μεγάλη Κάψη, σε πολύ μικρή απόσταση, μπορεί κανείς να θαυμάσει την εκκλησία της Αγίας Τριάδας του 1749, βασιλικού ρυθμού.Στη Μεσαία Κάψη υπάρχουν παραδοσιακά χάνια για γαστρονομικές απολαύσεις.

Επίσης, μπορεί κανείς να επισκεφθεί τον Τυμφρηστό – που αποτελεί ένα μπαλκόνι προς την κοιλάδα του Σπερχειού – τη Μερκάδα – κέντρο διακίνησης χιλιάδων χριστουγεννιάτικων δένδρων κάθε χρόνο από καστανοπερίβολα των κατοίκων της και το γραφικό Νεοχώρι. Ακόμα, πολύ κοντά είναι το Μαυρίλλο, γνωστό για τους μπαρουτόμυλους, που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην επανάσταση του 1821, εφοδιάζοντας τους έλληνες οπλαρχηγούς.Εκεί επίσης θα θαυμάσει ένα μοναδικό έργο βυζαντινής τέχνης, την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου, κτισμένη στα μέσα του 17ου αιώνα. Δεν πρέπει να παραλείψει κανείς τον `Αγιο Γεώργιο, την έδρα του ομώνυμου Δήμου, δίπλα στο Σπερχειό, για να θαυμάσει το παλιό χωριό στον Ασπρόκαμπο και να αγοράσει όλες τις προμήθειες για την απόδραση στη φύση. Πιο μακριά τον περιμένουν καταπράσινα χωριά, όπως τα Παλαιόκαστρο, Δίκαστρο, Περίβλεπτο και Πιτσιωτά, καθώς και η γειτονική Ευρυτανία.

Ο επισκέπτης παντού θα βρει τη φιλόξενη διάθεση των κατοίκων και ντόπια αγνά προϊόντα, όπως τσίπουρο, κάστανα, καρύδια, μέλι ελατίσιο και αρωματικά φυτά.
Κυρίως όμως θα γνωρίσει μέσα στο θαυμαστό φυσικό τοπίο της Δυτικής Φθιώτιδας τη γαλήνη και την ηρεμία, που τόσο έχει ανάγκη σήμερα ο άνθρωπος.

Πληροφορίες: Δασικό χωριό: τηλ. 22360 91040-1,  Δήμος Αγ. Γεωργίου: τηλ. 22360 31470,
fax: 22360 31702

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: