« 3η Τροποποίηση Απόφασης για Χορήγηση αδειών αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόννου για το έτος 2022 » **** « Αποτελέσματα υπομέτρου 6.1, εγκατάσταση Νέων Γεωργών » **** «Ανακοίνωση ανάρτησης οριστικού πίνακα αποτελεσμάτων 2ης και 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.04 του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2022 » **** «Αποστολή έγκρισης χορήγησης αδειών νέων φυτεύσεων έτους 2022» **** «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 13 (ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΕΤΟΥΣ 2022» **** «Ρυθμιστικά μέτρα για την αλιεία ειδών φούσκας του γένους Microcosmus spp.» **** «12η Τροποποίηση της αριθμ. απόφασης 593/37447/31.03.2017(ΦΕΚ B’1190) του Υπομέτρου 4.2» **** «Δράσεις Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» **** « Ρυθμιστικών μέτρων για την αλιεία του είδους συμιακό γαριδάκι (Plesionika narval)» **** « ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ Μέτρου 13 έτους 2021 » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

Το Δασικό Χωριό «ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ» βρίσκεται στο Δήμο Σταυρούπολης του Νομού Ξάνθης, στο Δημόσιο Δάσος Δρυμού, σε υψόμετρο 1.350 μέτρων. Αποτελείται από δώδεκα ξύλινους κεραμοσκεπείς αυτοεξυπηρετούμενους οικίσκους των δύο δωματίων, μεικτού εμβαδού 65τ.μ., με δυνατότητα φιλοξενίας 4-5 ατόμων ο καθένας.

Κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις από το Δασαρχείο Ξάνθης, το 1991-92 και 2000-01, σε έκταση που παραχωρήθηκε από τη Νομαρχία Ξάνθης, αποσκοπώντας να φέρει πιο κοντά το σύγχρονο άνθρωπο στο δασικό περιβάλλον, αλλά και να δημιουργήσει ένα χώρο αναψυχής και περιβαλλοντικής εκπαίδευσης.

Τον Ιούλιο του 2002 άρχισε η λειτουργία του Δασικού Χωριού «ΕΡΥΜΑΝΘΟΣ» με φορέα διαχείρισης τη Δημοτική Επιχείρηση Ανάπτυξης «ΝΕΣΤΟΣ-ΡΟΔΟΠΗ» του Δήμου Σταυρούπολης, η οποία, συμπληρώνοντας παράλληλα τις υποδομές του, θεώρησε ότι ο συγκεκριμένος χώρος μπορεί να συμβάλλει ως πόλος έλξης στη βιώσιμη ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η βασική πρόσβαση γίνεται από ασφαλτωμένο δρόμο, από τη Ξάνθη, ακολουθώντας τη διαδρομή Σταυρούπολη - Καρυόφυτο - Λειβαδίτη - Δασικό Χωριό. Πρόσβαση υπάρχει επίσης και από τη Δράμα, ακολουθώντας το δρόμο Παρανέστι - Νεοχώρι -Καρυόφυτο –Λειβαδίτη - Δασικό Χωριό, και από την Καβάλα, ακολουθώντας τη διαδρομή: διασταύρωση Χρυσούπολης – Ζαρκαδιά – Κεχρόκαμπος – Σταυρούπολη – Καρυόφυτο – Λειβαδίτη - Δασικό Χωριό.
Ερχόμενοι στο δασικό χωριό μπορείτε να επισκεφθείτε:

 • Τον καταρράκτη της περιοχής - ύψους 35 μέτρων - που χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος των Βαλκανίων, ακολουθώντας το δασικό μονοπάτι που κατασκεύασε η Δασική Υπηρεσία.
 • Την κορυφή του Γυφτόκαστρου, με υψόμετρο 1745 μ., και πανοραμική θέα προς τη γειτονική Βουλγαρία. Η πρόσβαση γίνεται από χαραγμένο μονοπάτι μήκους 4 χμ., το οποίο διασχίζει δάση οξιάς και δασικής πεύκης.
 • Τις αδιατάρακτες συστάδες οξιάς, που αποτελούν διατηρητέο μνημείο της φύσης.
 • Την τοξωτή γέφυρα του Λεωνίδα, στο δρόμο προς το Αρκουδόρεμα, σημαντικό κομβικό σημείο στο παρελθόν.
 • Το κάστρο της Καλύβας, σημαντικό αρχαιολογικό χώρο της περιοχής, με πανοραμική θέα προς την κοιλάδα του Νέστου.
 • Το μακεδονικό τάφο στο Δημοτικό Διαμέρισμα των Κομνηνών.
 • Τους μαιανδρισμούς του Νέστου, από τη θέση θέας του οικισμού ΄Ιμερα.
 • Το λαογραφικό μουσείο Σταυρούπολης, στην έδρα του Δήμου και την εκκλησία της Ευαγγελίστριας.
 • Τα γραφικά Πομακοχώρια.
 • Τους τυρφώνες της περιοχής.

Τέλος, μπορείτε να περιπλανηθείτε στην ευρύτερη ορεινή περιοχή, αν διαθέτετε 4Χ4, μέσα από το πυκνό δίκτυο των δασοδρόμων.
Στην περιοχή υπάρχουν ταβέρνες, καφενεία και κέντρα ψυχαγωγίας, όπου μπορείτε να γευματίσετε και να διασκεδάσετε.

Το Δασικό Χωριό ΕΡΥΜΑΝΘΟΥ απέχει από τη Σταυρούπολη 35 χμ., από την Ξάνθη 65 χμ., από τη Δράμα 88 χμ., από την Καβάλα 95 χμ. και από τη Θεσσαλονίκη 220 χμ.

Πληροφορίες: ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΝΕΣΤΟΣ- ΡΟΔΟΠΗ 
Τηλ. 25420 21008 - 25410 63710

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

 • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
 • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
 • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
 • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
 • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: