Χάρτης Εγγειοβελτιωτικών Εργων

Τα εγγειοβελτιωτικά έργα έχουν σκοπό την εξασφάλιση και εξοικονόμηση νερού για την κάλυψη των αρδευτικών αναγκών των καλλιεργειών, την ορθολογική διαχείριση των εδαφοϋδατικών πόρων, τη μέριμνα για την ποιότητα των αρδευτικών νερών και την προστασία του εδάφους. Στόχος των εγγειοβελτιωτικών έργων είναι η αύξηση της προστιθέμενης αξίας των καλλιεργειών και τελικά η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αγροτικής εκμετάλλευσης στην Ελλάδα μέσω των αρχών της αειφορικής γεωργίας. 

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων από τις αρχές τις δεκαετίας του 1960 έως σήμερα, υλοποιεί εγγειοβελτιωτικά έργα (φράγματα, λιμνοδεξαμενές, αρδευτικά δίκτυα) σε όλα τα στάδιά τους, δηλαδή στο σχεδιασμό, στη μελέτη, στην κατασκευή, στην παρακολούθηση και αξιοποίησή τους.
Στην Ιστοσελίδα του ΥπΑΑΤ δημιουργήθηκε χάρτης με  659 σημεία συνολικά, που δείχνουν όλα τα έργα του Υπουργείου που έχουν καταγραφεί και έχουν ολοκληρωθεί έως σήμερα, και εντοπίζουν κατασκευασμένα φράγματα και λιμνοδεξαμενές εφόσον αυτά είναι ορατά, ενώ για τα κατασκευασμένα αρδευτικά έργα έχουν τοποθετηθεί τα αντίστοιχα σημεία, στις κοινότητες που έχουν έδρα οι ΤΟΕΒ ή (τα πιο πρόσφατα) στις πραγματικές τους θέσεις. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις που τα έργα αφορούν σε παραπάνω από μία κοινότητες ή δήμους έχουν τοποθετηθεί τα σημεία, ανάμεσα στις αναφερόμενες περιοχές. Όπου υπάρχει * σε κάποιο πεδίο, σημαίνει ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες γι’ αυτό.
Ο χάρτης θα ενημερώνεται διαρκώς με την ολοκλήρωση των νέων έργων, ενώ θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι και ένα πάρα πολύ μικρό ποσοστό έργων μπορεί να μην έχει καταγραφεί.

 

Brexit2

melinet 1

 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας