«Περίληψη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου – SMALL TREASURES OF EUROPE» **** «Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Δράση 4.1.5 (Σχέδια Βελτίωσης)» **** «Περίληψη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου – PDOPGIBASKET» **** «Περίληψη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου – TASTE THE PREMIUM» **** «Περίληψη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου - GREAT GATHERINGS» **** «Περίληψη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου – ORACANDO» **** «Περίληψη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου – FRUIT UP» **** «Περίληψη ανοικτού διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου του έργου – A DROP OF GOLD» **** «ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΣ ΚΑΠ 2023-2027» **** «3η Τροποποίηση της Απόφασης αρθμ. 299/396854/30.12.2022: Χορήγηση αδειών αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόννου για το έτος 2023» **** «Ορθή Επανάληψη της Απόφασης αριθμ. 10/5399/09.01.2023: Χορήγηση αδειών αλίευσης τόννου (Thunnus thynnus) για το έτος 2023» **** «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προκήρυξη της θέσης Εκτελεστικού Διευθυντή (Executive Director) και των δύο θέσεων των Αναπληρωτών Διευθυντών (Deputy Director) του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας » **** «7η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 1264/158482/28-06-2019 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ 4.2.1 » **** «4η ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ 1183/143626/14-06-2019 ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ 4.2.2 » **** «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για συμμετοχή νεοφυών εταιριών στο πιλοτικό πρόγραμμα “Accelerator Program for start-ups in the field of agriculture between China and the countries of Central and Eastern Europe”» **** « Εγκρίθηκε από την Ε. Επιτροπή το νέο Πρόγραμμα Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας (ΠΑΛΥΘ) 2021-2027 » **** «3η Τροποποίηση της 1183/143626/14-06-2019 απόφασης ένταξης πράξεων στη Δράση 4.2.2 » **** «6η Τροποποίηση της 1264/158482/28-06-2019 Απόφασης Ένταξης Πράξεων στη Δράση 4.2.1» **** «Οδηγίες σχετικά με παρεκκλίσεις από ΚΓΠΚ 7 και ΚΓΠΚ 8 για το 2023» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

EPIKEFALIDA2020


Αθήνα, 16 Μαρτίου 2023

Τηλεδιάσκεψη υπό τον Σ. Κεδίκογλου με μέλη της επιστημονικής κοινότητας
για την προώθηση του προγράμματος «Αμοργόραμα»

Τις τελικές κατευθυντήριες γραμμές για την ολοκλήρωση της διαχειριστικής μελέτης που θα αποσταλεί στην Κομισιόν για το «Αμοργόραμα», συζήτησε με τους εμπλεκόμενους φορείς μέσω τηλεδιάσκεψης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Σίμος Κεδίκογλου, στο πλαίσιο προώθησης του προγράμματος.

Η συζήτηση έγινε σε εξαιρετικό κλίμα χάρη στη μεγάλη διάκριση του προγράμματος στα ετήσια Βραβεία Καινοτομίας στην Πολιτική που διοργανώνονται από το Ινστιτούτο Καινοτομίας στην Πολιτική στη Βιέννη. Τα Βραβεία αναγνωρίζουν δημιουργικούς πολιτικούς από όλη την Ευρώπη που έχουν το θάρρος να ανοίξουν νέους δρόμους για να βρουν καινοτόμες λύσεις για τις σημερινές προκλήσεις. Βραβεύονται για τα καινοτόμα έργα τους με βάση τις ευρωπαϊκές μας αξίες για κοινωνική ισορροπία, δημοκρατία και ίσα ανθρώπινα δικαιώματα – ανεξάρτητα από το κόμμα και το περιφερειακό επίπεδο.

Κάθε χρόνο, μια κριτική επιτροπή με περισσότερους από 1.000 Ευρωπαίους πολίτες αξιολογεί τα έργα και έτσι καθορίζει ποια έργα θα είναι οι φιναλίστ και οι νικητές στις εννέα κατηγορίες βραβείων.

Συνεπώς, ο ΥφΑΑΤ κ. Κεδίκογλου, από κοινού με τον Δήμαρχο Αμοργού κ. Λευτέρη Καραϊσκο και τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Αμοργού κ. Μιχάλη Κρόσμαν, διεκδικούν τον προσεχή Μάιο το εν λόγω Βραβείο καθώς το πρόγραμμα επιλέχθηκε ως φιναλίστ για την καινοτόμο δράση του. «Θεωρώ πολύ σημαντική την αναγνώριση αυτής της προσπάθειας και στην Ευρώπη», τόνισε σχετικά ο κ. Κεδίκογλου.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Αμοργόραμα» περιλαμβάνει την αποχή των τοπικών αλιέων από την αλιευτική δραστηριότητα τους μήνες αναπαραγωγής και τη συμμετοχή του στόλου τους σε παράκτιους θαλάσσιους καθαρισμούς. Για το σκοπό αυτό, απαιτείται η παύση της αλιείας τους μήνες Απρίλιο και Μάιο από όλα τα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αλιευτικά σκάφη.

«Το πιο κρίσιμο στάδιο είναι η ολοκλήρωση της μελέτης», σημείωσε ο ΥφΑΑΤ και ενημέρωσε για την έγκριση του νέου Προγράμματος Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θάλασσας (ΠΑΛΥΘ) 2021-2027 λέγοντας ότι «πλέον αποσαφηνίζονται οι τομείς δράσεων και φιλοδοξία μου είναι να υπάρχει μια συγκεκριμένη αντιμετώπιση πρωτοβουλιών όπως το Αμοργόραμα». Τα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, εξήραν κατά τις τοποθετήσεις τους, την καθοριστική συμβολή του κ. Κεδίκογλου και της Διεύθυνσης Αλιείας του ΥΠΑΑΤ για την ανάδειξη του προγράμματος και ενημέρωσαν για την πορεία της πρωτοβουλίας μετά την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας αλλά και τις μετέπειτα προσδοκίες.

Στη συζήτηση συμμετείχαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Φιλήμονας Ζανετίδης,  ο Δήμαρχος Αμοργού κ. Ελευθέριος Καραϊσκος, ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Συλλόγου Αλιέων Αμοργού κ. Μιχάλης Κρόσμαν, η Εκτελεστική Διευθύντρια του Cyclades Preservation Fund (CPF) κα. Άννυ Μητροπούλου, η υπεύθυνη θαλασσίων προγραμμάτων του Blue Marine Foundation κα. Άντζελα Λάζου Dean, ο Επίκουρος Καθηγητής κ. Στέφανος Καλογήρου και η Επιστημονική Σύμβουλος Γ.Γ. Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μυρέβη Νάσιου.


 

Ευρωπαική νομική επικαιρότητα 4

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το email |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: