ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ


Αθήνα, 19 Οκτωβρίου 2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μάξιμος Χαρακόπουλος: «Θετική η έκβαση της “μάχης για τη φέτα”»
• Ευχαρίστησε τον Πρωθυπουργό για την παρέμβασή του

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή την κατάληξη της εμπορικής συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης-Καναδά και τη θετική για τα ελληνικά συμφέροντα επίλυση του ζητήματος που είχε προκύψει ως προς την ονομασία των λευκών τυριών Καναδά με την επωνυμία «φέτα», έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το τελικό αποτέλεσμα που επετεύχθη για τη φέτα στην εμπορική συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης και Καναδά, συνιστά αναμφίβολα θετική εξέλιξη που ικανοποιεί σε μεγάλο βαθμό τις ελληνικές θέσεις επί του θέματος και διασφαλίζει περισσότερο τα συμφέροντα των Ελλήνων κτηνοτρόφων.
Και σε αυτή την περίπτωση, το ικανοποιητικό αποτέλεσμα στη “μάχη της φέτας” επήλθε μετά από συντονισμένες ενέργειες εκ μέρους της κυβέρνησης και του ιδίου του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος παρενέβη προσωπικά προς τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, αλλά και των ενεργειών της Επιτρόπου Θαλασσίων Υποθέσεων και Αλιείας κ. Μαρίας Δαμανάκη.
Για ακόμη μια φορά, διαψεύδονται όσοι με περισσή ευκολία προτρέχουν να προδικάσουν αρνητικές εξελίξεις στα ζητήματα που αφορούν τους Έλληνες παραγωγούς, προσδοκώντας μικροκομματικά οφέλη από την αύξηση της αγωνίας τους.
Επαναλαμβάνουμε με αφορμή και την περίπτωση της φέτας ότι, θα συνεχίσουμε να είμαστε αρωγοί στις προσπάθειες των Ελλήνων κτηνοτρόφων να παράγουν ποιοτικά προϊόντα, ικανά να κερδίζουν τόσο την εσωτερική όσο και τις αγορές τρίτων χωρών».

 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: