ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ
ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ

Αθήνα, 5 Φεβρουαρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συμμετοχή των Ειδικών Υπηρεσιών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020
στην 11η έκθεση ZOOTECHNIA 2019

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις των Ειδικών Υπηρεσιών του ΠΑΑ 2014-2020 στην 11η ZOOTECHNIA 2019, από τις 31 Ιανουαρίου ως τις 3 Φεβρουαρίου 2019, στο Δ.Ε.Σ.Κ. Θεσσαλονίκης, με κεντρικό θέμα «Τα πλεονεκτήματα της ελληνικής κτηνοτροφίας: δυναμικό όχημα για την κατάρτιση μιας στρατηγικής για την ελληνική γαστρονομία».

Κατά τη διάρκεια της Έκθεσης, από τις 31 Ιανουαρίου ως τις 3 Φεβρουαρίου 2019, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Περιπτέρου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις δράσεις των Αγροτικών Κτηνοτροφικών Συνεταιρισμών που συγχρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 σχετικά με τη διατήρηση των αυτοχθόνων φυλών αγροτικών ζώων, τη γενετική βελτίωση των ζωικών πόρων, για την αξία και το μέλλον των ελληνικών φυλών μέσα από τη γαστρονομία, τις προοπτικές της αιγοπροβατοτροφίας μέσα από την ανάδειξη της αξίας τους στην υγιεινή διατροφή και τη γαστρονομία, τις νέες προκλήσεις της εγχώριας και παγκόσμιας αγοράς που υπαγορεύουν μία ολοκληρωμένη στρατηγική για την ελληνική γαστρονομία.

Η παρουσίαση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δημητριακών και Κτηνοτροφικών Προϊόντων Καστοριάς ο οποίος, μεταξύ άλλων, δραστηριοποιείται στην εκτροφή της Ελληνικής Κόκκινης Φυλής Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής και οι γευστικές συνταγές μαγειρεμένες με μοσχάρι Ελληνικής Κόκκινης Φυλής από τον chef Γιώργο Παλησίδη αποτέλεσαν το επιστέγασμα των εκδηλώσεων.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχε ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, ο οποίος επεσήμανε την αναγκαιότητα συντονισμένων ενεργειών μεταξύ της πολιτείας με τις διάφορες υπηρεσίες και φορείς της, των κτηνοτρόφων και των τοπικών κοινωνιών, της βιομηχανίας τροφίμων, εστίασης και τουρισμού, προκειμένου τα προϊόντα της κτηνοτροφίας, κυρίως της αιγοπροβατοτροφίας, να διακριθούν στον διεθνή ανταγωνισμό, μέσα από μία στρατηγική διαφοροποίησης και ανάδειξης του αξιακού περιεχομένου του παραγωγικού μας πολιτισμού.

 foto typos050219a 1

foto typos050219a 2

foto typos050219a 3

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας