ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η διεθνής προβολή της ελληνικής διατροφής πιστοποιημένης ποιότητας από την Yoleni’s με
εργαλεία τις ηλεκτρονικές πωλήσεις, την καινοτομία και την εξωστρέφεια.
Συνάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Μάρκου Μπόλαρη με εκπροσώπους της εταιρείας
προώθησης ελληνικού τροφίμου ποιότητας Yoleni’s

Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Γραφείο Αναπληρωτή Υπουργού του ΥΠΑΑΤ κ. Μάρκου Μπόλαρη με τα στελέχη της καινοτόμου εταιρείας προώθησης και διάθεσης ελληνικών προϊόντων διατροφής Yoleni’s : κ. Νίκο Πίπα Γενικό Διευθυντή, κ. Δωρόθεο Χατζηιωάννου C.X.O και κ. Χαρίδημο Σπινθάκη υπεύθυνο Β2Β. Ο Γενικός Διευθυντής της Yoleni’s κ. Νίκος Πίπας παρουσιάζοντας τις μέχρι σήμερα δράσεις της εταιρείας ανέφερε, ότι δόθηκε προσοχή και χρόνος στον στρατηγικό σχεδιασμό, ώστε να γίνει γνωστός ο αυθεντικός χαρακτήρας του ελληνικού-μεσογειακού τροφίμου στις ξένες αγορές. Πολλές φορές έχουμε την αυταπάτη, ότι οι ξένοι καταναλωτές, αλλά και οι ξένοι έμποροι τροφίμου γνωρίζουν τα ελληνικά προϊόντα διατροφής, τόνισε ο κ. Πίπας. Η παρουσίαση των προϊόντων από την Yoleni’s περιλαμβάνει όχι μόνο την περιγραφή του προϊόντος, αλλά παρέχει εκτενή πληροφόρηση για τον παραγωγό, τον τρόπο και τον τόπο παραγωγής του.

Η εταιρεία, που ιδρύθηκε το 2011, εκπροσωπεί περί τους 200 έλληνες παραγωγούς με διεθνείς πιστοποιήσεις για περίπου 2500 προϊόντα και στοχεύει στην διάθεση ποιοτικών τροφίμων-delicatessen, είτε μέσω διαδυκτιακών παραγγελιών (e-shopping), είτε με τη συνεργασία ξένων δικτύων διανομής (Β2Β), είτε με την άμεση διάθεση, όπως στο μεγάλο πολυχώρο, που ετοιμάζεται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και σε υποκαταστήματα στο εξωτερικό βασισμένα στο πρότυπο του παλιού ελληνικού μπακάλικου.

Στον διατροφικό πολυχώρο η εταιρεία σκοπεύει να αναδείξει μια πολύπλευρη ποιοτική εμπειρία για τον ξένο επισκέπτη της πόλης, που ενδιαφέρεται να γνωρίσει από κοντά τα τρόφιμα που απαρτίζουν την ελληνική-μεσογειακή Διατροφή.
Με εργαλεία το e-shopping, την Β2Β προώθηση, αλλά και το φυσικό χώρο στα πρότυπα του παραδοσιακού μπακάλικου η Yoleni’s στοχεύει επίσης στην μεγάλη αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών, οργανώνοντας εκεί το σχετικό δίκτυο διανομής.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης χαιρετίζοντας την καινοτόμα και πρωτοπόρα προσπάθεια της Yoleni’s, υπογράμμισε την σπουδαιότητα της προσπάθειας, που στοχεύει στην αναγνώριση της ποιότητας του ελληνικού τροφίμου και προπαντός στην κατεύθυνση της ποιοτικής προσέγγισης νέων διεθνών αγορών, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα και την διαφήμιση συνολικά του ελληνικού αγροδιατροφικού τομέα στο εξωτερικό. Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι αρωγός σε αυτές τις σημαντικές προσπάθειες, που είναι πρωτοπόροι πρεσβευτές της ελληνικού αγροδιατροφικού προϊόντος και συνεπώς και του έλληνα παραγωγού.

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας