ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 29 Μαρτίου 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σημεία συνέντευξης Αν. ΥΠΑΑΤ, Γιάννη Τσιρώνη, στο Ράδιο Παραπολιτικά, στις 28 Μαρτίου
Κατευθυνόμενα σενάρια για εντυπώσεις…

«Η σεναριολογία κάνει μεγαλύτερο κακό ακόμα και από τα ίδια τα μνημόνια», δήλωσε ο Γιάννης Τσιρώνης σε ραδιοφωνική συνέντευξη στον Γ. Τράγκα, και στο Ράδιο Παραπολιτικά, χθες Τρίτη 28 Μαρτίου. «Αυτά είναι ζητήματα έξω από τα όρια της συμφωνίας και αυτοί που τα επαναφέρουν δεν το κάνουν μόνο για τις εντυπώσεις. Κύκλοι του ΔΝΤ και της αντιπολίτευσης, τα βάζουν στο τραπέζι εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα. Αν αναζητήσουμε την πρόταση πώλησης επί ΝΔ, θα διαπιστώσουμε ότι ένα υδροηλεκτρικό φράγμα πουλιόταν στη λογιστική του αξία. Δηλαδή μηδέν. Χωρίς να προσμετρηθούν οι αξίες του νερού και της παρόχθιας γης, που αν αξιοποιηθεί τουριστικά αποτελεί χρυσορυχείο...

«Ενθαρρύνουμε την ανάπτυξη εναλλακτικών πηγών ενέργειας»

«Το πιο σημαντικό είναι να παράγουμε ενέργεια και από άλλες πηγές, όπως την αιολική, την ηλιακή, τη γεωθερμική, το βιοαέριο κλπ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι κτηνοτρόφοι να αυτοπαράγουν το ρεύμα που καταναλώνουν. Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε! Στη Γερμανία πάνω από το 20% της ενέργειας προέρχεται από άλλες πηγές. Για τη χώρα μας, που έχει τεράστιες δυνατότητες, είναι αυτονόητο ότι πρέπει να στραφούμε στις εναλλακτικές πηγές, κάτι που έχουμε ήδη δρομολογήσει».

«Έχουμε ανθρώπους να χτίσουμε την Ελλάδα»

Σχετικά με τη ψήφιση των 3.6 δις, ο κ. Τσιρώνης, σημείωσε: «Ακόμη μια ερώτηση στη βάση ενός σεναρίου. Δεν έχουμε δει καν τα αντίμετρα. Η λογική λέει ξεφορτώνω παλιά υψηλότοκα ομόλογα με νέα χαμηλότοκα. Αυτοί που σε δανείζουν θέλουν να ξέρουν πως θα τα ξεπληρώσεις. Και σε αυτήν την περίπτωση όμως, το ζητούμενο είναι να μειωθεί το χρέος. Αυτό θα γίνει, αλλά μέχρι τότε η ελληνική οικονομία πρέπει να επιμείνει στο στόχο της, που είναι η στροφή στον πρωτογενή τομέα και στη βιώσιμη παραγωγή. Είναι ενθαρρυντικό που νέοι άνθρωποι έχουν μπει σε αυτή τη διαδικασία. Έχουμε ανθρώπους να χτίσουμε την Ελλάδα, καθώς επίσης έχουμε και πλεόνασμα επιστημόνων. Ο πρωτογενής τομέας δεν στηρίζεται τόσο στα μεροκάματα, αλλά στις μικρές επιχειρήσεις και φυσικά στους συνεταιρισμούς, όπου οι δυνατότητες είναι μεγάλες».

Ολόκληρη η συνέντευξη του Αν. Υπουργού, εδώ

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας