ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 02 Μαΐου 2017

Σημεία Συνέντευξης

του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων,Βαγγέλη Αποστόλου,

στο Ραδιοφωνικό Σταθμό «Στο Κόκκινο»

Για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές

Κατ’ αρχήν να πούμε ότι είναι θετικό ότι κλείσαμε τη συμφωνία, μια συμφωνία που εκ των πραγμάτων περιέχει συμβιβασμούς, που σημαίνει ότι έχουμε και δύσκολα σημεία όπως είναι το συνταξιοδοτικό και το αφορολόγητο, αλλά βεβαίως έχει και θετικά σημεία – διότι αυτά τα δύσκολα σημεία κατά κάποιο τρόπο ισοσταθμίζονται από τα αντίστοιχα «αντίμετρα».
Το κυρίαρχο για εμάς είναι η επόμενη μέρα. Και η επόμενη μέρα έχει πρώτα απ΄όλα την συζήτηση για το χρέος, αλλά και την εφαρμογή, πλέον, του προγράμματος της Κυβέρνησης που αφορά στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.
Είναι θετικό ότι και στα «αντίμετρα» έχει προβλεφθεί ένα ποσό που αν συνδυαστεί με το ποσό που αφορά την αντιμετώπιση της ανεργίας, τότε μιλάμε για κονδύλια άνω των 500 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μας.
Από τα λεγόμενα «αντίμετρα» για την ανάπτυξη, ένα σημαντικό κομμάτι αφορά τον αγροτικό χώρο, μέσα από τον αναπτυξιακό νόμο όπου θέλουμε να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία στην προστιθέμενη αξία των προϊόντων, στη μεταποίηση των προϊόντων του αγροτικού χώρου.

Μόχλευση πόρων ύψους 6 δις ευρώ από το ΠΑΑ

Στο ΥΠΑΑΤ έχουμε το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που σε βάθος πενταετίας θα μοχλεύσει πόρους γύρω στα 6 δις ευρώ (4,7 δις από κοινοτικούς πόρους και τα υπόλοιπα με ίδια συμμετοχή της χώρας μας).
Έχουμε αρχίσει να ξεδιπλώνουμε μέτρα και δράσεις του Προγράμματος, καθώς ήδη έχουμε προκηρύξει 1,65 δις ευρώ και μέχρι τέλος του χρόνου θα φτάσουμε στα 3 δις ευρώ. Ο αγροτικός χώρος έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει το βασικότερο εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση και προς αυτή την κατεύθυνση θα αξιοποιηθούν οι πόροι του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σχετικά με «κόκκινα» δάνεια των αγροτών

Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός και το θέμα των «κόκκινων» δανείων είναι ζητήματα που ενδιαφέρουν και αφορούν τον αγροτικό χώρο. Θα ενταχθεί ο αγροτικός χώρος στην συγκεκριμένη διαδικασία. Έχουμε μια συνεννόηση με τον εκκαθαριστή, διότι το μεγάλο πρόβλημα είναι με τα δάνεια που έχουν μεταφερθεί στην λεγόμενη «κακή» τράπεζα, δάνεια που συνοδεύονται με αντίστοιχες υποθήκες ή και καλύπτονται από την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου, όπου υπάρχουν βεβαίως και δάνεια συνεταιρισμών, κακής διαχείρισης, σπατάλης, που έρχονται από παλιά. Εκεί χρειάζεται μια πολύ μεγάλη συζήτηση, πρέπει όλα αυτά να τα δούμε ως «πακέτο», ζητώντας θα έλεγα κάτι παραπάνω από αυτό που προβλέπεται με τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και θα προβλεφθεί με τα "κόκκινα" δάνεια.

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας