« 3η Τροποποίηση Απόφασης για Χορήγηση αδειών αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόννου για το έτος 2022 » **** « Αποτελέσματα υπομέτρου 6.1, εγκατάσταση Νέων Γεωργών » **** «Ανακοίνωση ανάρτησης οριστικού πίνακα αποτελεσμάτων 2ης και 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.04 του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2022 » **** «Αποστολή έγκρισης χορήγησης αδειών νέων φυτεύσεων έτους 2022» **** «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 13 (ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΕΤΟΥΣ 2022» **** «Ρυθμιστικά μέτρα για την αλιεία ειδών φούσκας του γένους Microcosmus spp.» **** «12η Τροποποίηση της αριθμ. απόφασης 593/37447/31.03.2017(ΦΕΚ B’1190) του Υπομέτρου 4.2» **** «Δράσεις Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» **** « Ρυθμιστικών μέτρων για την αλιεία του είδους συμιακό γαριδάκι (Plesionika narval)» **** « ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ Μέτρου 13 έτους 2021 » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 9 Νοεμβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΤΕΛΙΓΙΟΡΙΔΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΥΠΑΑΤ στον "ΑΓΡΟΤΥΠΟ"

Αναλυτικά η συνέντευξη

Ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει το επόμενο διάστημα το ΥπΑΑΤ για την πάταξη του φαινομένου των ελληνοποιήσεων αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Για παράδειγμα τι θα κάνετε σε σχέση με το γάλα, τα οπωκηπευτικά και άλλα προϊόντα (π.χ. ελιές κ.λπ.);

-Το ΥπΑΑΤ έχει ήδη ξεκινήσει την προσπάθεια για την πάταξη των ελληνοποιήσεων. Στο πλαίσιο αυτό έχουν δοθεί εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες και τους εποπτευόμενους φορείς, για εντατικοποίηση των ελέγχων και ήδη έχουμε τα πρώτα αποτελέσματα. Το θέμα αυτό είναι ύψιστης σημασίας για την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου γιατί θεωρούμε πως αυτή η παράνομη διαδικασία που είναι επιζήμια για την εθνική οικονομία, εξαπατεί τους καταναλωτές και καταστρέφει τον Έλληνα παραγωγό, ο οποίος για εμάς πρέπει να προστατευθεί από τις παράνομες πρακτικές, αφού ο παραγωγός του πρωτογενή τομέα αποτελεί τον κύριο μοχλό για την ανάπτυξη στην χώρα μας και οφείλουμε να τον προστατέψουμε. Και να είστε σίγουροι ότι θα το κάνουμε.

Υπάρχει μέριμνα να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στις πύλες εισόδου της χώρας;

-Ασφαλώς και έχουμε ξεκινήσει, γίνονται έλεγχοι σε όλα τα σημεία εισόδου της χώρας. Θα μου επιτρέψετε όμως να μην απαντήσω εδώ για το τι κάνουμε επιπλέον. Είμαστε αποφασισμένοι να χτυπήσουμε την παράνομη διακίνηση και όπως αντιλαμβάνεσθε δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε λεπτομέρειες για την στρατηγική μας και τις τακτικές κινήσεις μας.

Ποια η συμβολή των νέων τεχνολογιών στην καταπολέμηση τέτοιων φαινομένων;

-Η συμβολή των νέων τεχνολογιών είναι σημαντική και ουσιαστική. Αξιοποιούμε τις νέες τεχνολογίες για να μπορούμε να αντεπεξέλθουμε. Έχουμε αποφασίσει να στηρίξουμε το προσωπικό ελέγχου με την κατάλληλη υποδομή για την αποτελεσματικότερη απόδοση του. Hδη έχουμε παραγγείλει tablet για άμεση ενημέρωση του πληροφοριακού συστήματος Άρτεμις. Εξετάζουμε αρκετά θέματα και πιστεύω σε λίγο καιρό να μπορούμε να πούμε περισσότερα.

Επαρκεί το προσωπικό των υπηρεσιών που είναι επιφορτισμένες με το δύσκολο αυτό έργο των ελέγχων;

-Χωρίς υπεκφυγές δεν επαρκεί. Γι’ αυτό άλλωστε έχουμε εισηγηθεί την πρόσληψη 180 ατόμων για την στελέχωση της κεντρικής υπηρεσίας του ΥΠΑΑΤ και των εποπτευόμενων ΝΠΔΔ. Επίσης, συζητάμε με το Υπουργείο Εσωτερικών την πρόσληψη προσωπικού στις ΔΑΟΚ στην περιφέρειες της χώρας.

Υπάρχει περίπτωση να αυξηθούν τα πρόστιμα εις βάρος όσων παραβαίνουν κάθε φορά τη νομοθεσία;

-Η νέα υπουργική απόφαση προβλέπει αυξημένα πρόστιμα και αυξημένους ελέγχους. Δίνουμε μια μάχη για την αγροτική ανάπτυξη και όποιος επιλέξει να την υπονομεύσει θα έχει και τις αντίστοιχες κυρώσεις. Έχουμε την διάθεση να στηρίξουμε κάθε υγιή δραστηριότητα που σέβεται τους νόμους και τους κανόνες. ΟΣΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ, γιατί στόχος μας είναι να στηρίξουμε τον Έλληνα παραγωγό, την ελληνική περιφέρεια, τα ελληνικά προϊόντα και την εθνική οικονομία.

 

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: