ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΚΑΣΙΜΗΣ 

ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ 
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

kasimis 220119

Ο Χαράλαμπος Κασίμης από το Μάρτιο του 2015 είναι Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αρμόδιος για τα θέματα της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής (Πυλώνας Ι & ΙΙ), του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας και των Διεθνών Σχέσεων. Προΐσταται της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης αλλά και της Ειδικής Υπηρεσίας Εφαρμογής του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, καθώς επίσης και της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας. 

Από το 2016 ο Χαράλαμπος Κασίμης είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Κέντρου Μεσογειακών Αγρονομικών Σπουδών (CIHEAM) και από το Σεπτέμβριο 2018 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Εταιρείας Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Α.Ε. (Enterprise Greece).

Από το 2003 είναι Καθηγητής Αγροτικής Κοινωνιολογίας στο Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Αγροτικής Ανάπτυξης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Τμήματός του (2013-2014) και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών "Ολοκληρωμένη Αγροτική Ανάπτυξη και Διαχείριση του Αγροτικού Χώρου" (2010-2014). Από το Σεπτέμβριο του 2014 έως το Μάρτιο του 2015 διετέλεσε Αναπληρωτής Πρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την περίοδο 1986-2003 υπηρέτησε ως μέλος ΔΕΠ του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Πατρών και από το 1995 έως το 2000 Διευθυντής του Ινστιτούτου Αστικής και Αγροτικής Κοινωνιολογίας στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών. Για αρκετά χρόνια υπήρξε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Αγροτικής Κοινωνιολογίας και από το 2013 έως το 2015 Πρόεδρός της.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται σε θέματα αγροτικού μετασχηματισμού και ανάπτυξης στην Ελλάδα, στα Βαλκάνια και στη Μεσόγειο εστιάζοντας στην οικογενειακή γεωργία, στην απασχόληση και στην αλλαγή της αγροτικής κοινότητας. Η μετανάστευση και ειδικότερα οι επιπτώσεις της διεθνούς μετανάστευσης στις αγροτικές περιοχές αποτέλεσε ένα από τα κύρια ερευνητικά του θέματα τα τελευταία χρόνια. Το τελευταίο διάστημα ασχολείται με τη μελέτη των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης στις αγροτικές περιοχές και της «επιστροφής στην ύπαιθρο» στην Ελλάδα.

pepragmena2018 8

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια  |  Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

minagricmap

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

:

Πολιτική Απορρήτου

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στον ιστότοπο. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας