«Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη Δράση 4.1.5 (Σχέδια Βελτίωσης ) έως τις 30 Ιουνίου 2023 καθώς με τη συνημμένη απόφαση πήρε παράταση» **** «Έκδοση Υπουργικών Αποφάσεων υλοποίησης παρεμβάσεων στήριξης του τομέα της μελισσοκομίας στο πλαίσιο του ΣΣ ΚΑΠ 2023 - 2027.» **** «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Παράτασης Υποβολής Μεταβιβάσεων αφορά στη 2η Πρόσκληση της Δράσης 10.1.09» **** «Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη στελέχωση του Μητρώου Αξιολογητών για τα έργα και τις δράσεις του ΥΠΑΑΤ» **** «ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ για την υλοποίηση της Δράσης "Εξοπλισμός για τη διευκόλυνση των μετακινήσεων" του Τομεακού Μελισσοκομικού Προγράμματος του Σ.Σ. ΚΑΠ 2023-2027» **** «2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος: - υποέργο 1: «Καινοτομία και Πράσινη Μετάβαση στη Μεταποίηση Αγροτικών Προϊόντων»» **** «ΠΡΟΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ Της Ετήσιας Παράτασης της 1ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.09» **** «ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Προκήρυξη της θέσης Εκτελεστικού Διευθυντή (Executive Director) και των δύο θέσεων των Αναπληρωτών Διευθυντών (Deputy Director) του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 06 Μαΐου 2014

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Γνωρίστε την Μοναστηριακή Διατροφή»

To Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργανώνει εκδηλώσεις με θέμα «Μοναστηριακή Διατροφή, Γεωργική Παραγωγή και Ανάπτυξη της Υπαίθρου»

Με στόχο την ανάδειξη της Μοναστηριακής Διατροφής, την υποστήριξη των ποιοτικών αγροτικών προϊόντων, την ανάπτυξη της υπαίθρου, την υποστήριξη της παραγωγικής ταυτότητας του τόπου και του Τουρισμού και την υποστήριξη της εθνικής οικονομίας, το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων διοργανώνει διήμερες εκδηλώσεις στην Αθήνα, την Κυριακή 11 και τη Δευτέρα 12 Μαΐου, με θέμα «Μοναστηριακή Διατροφή, Γεωργική Παραγωγή και Ανάπτυξη της Υπαίθρου».

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Μουσείο Ελληνικής Γαστρονομίας (Αγίου Δημητρίου 13, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ. 210 3211311).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα:

 • Οι εκδηλώσεις ξεκινούν την Κυριακή 11 Μαΐου, παρουσία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Αθανάσιου Τσαυτάρη και αμέσως μετά τα εγκαίνια, οι επισκέπτες θα γευτούν μοναστηριακές συνταγές που θα έχουν ετοιμάσει ο Πατέρας Επιφάνιος από το Μετόχι Μυλοπόταμου της Ιεράς Μονής της Αγίας Λαύρας του Αγίου Όρους, ο Πατέρας Γερμανός από τη Μονή Τατάρνας Ευρυτανίας και ο Σεφ του Μουσείου Γαστρονομίας κ. Αριστοτέλης Ζέρβας.
 • Τη Δευτέρα 12 Μαΐου ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Αθανάσιος Τσαυτάρης θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου, με θέμα: «Μοναστηριακή Γαστρονομία και Διατροφή». Θα ακολουθήσουν οι ομιλίες ειδικών που θα αναπτύξουν σε τέσσερις ενότητες: α) τη φιλοσοφία της μοναστηριακής διατροφής, τη διαχρονικότητα της και τα πολιτισμικά χαρακτηριστικά που τη συνοδεύουν, β) τη διατροφική της αξία λαμβάνοντας υπόψη και τα σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα, γ) τη σύνδεση της δίαιτας με την ταυτόχρονη αποχή από το κρέας (vegetarian diet) και δ) την καθιέρωση Εθελούσιου Σήματος Περιμοναστηριακών Ζωνών, καθώς και την καθιέρωση Εθελούσιου Σήματος για τους χώρους εστίασης που προσφέρουν Μοναστηριακή Διατροφή εντός της Περιμοναστηριακής Ζώνης, σε περιοχές και επιχειρηματίες εστίασης που το επιθυμούν.

Κατά το διήμερο των εκδηλώσεων του ΥπΑΑΤ, θα οργανωθούν επίσης:

 1. Σε συνεργασία με την Ακαδημία Αθηνών θα λειτουργεί Έκθεση εργαλείων και σκευών μοναστηριακής διατροφής,
 2. Ηλεκτρονική παρουσίαση φωτογραφικού υλικού μοναστηριακής διατροφής από το αρχείο του Αγίου Όρους,
 3. Έκθεση βιβλίων με θέμα τη μοναστηριακή διατροφή και γαστρονομία,
 4. Έκθεση προϊόντων διατροφής που παράγουν τα μοναστήρια (μέλι, λάδι, κρασί),
 5. Παρουσίαση από μοναχούς δημιουργιών μοναστηριακής κουζίνας,
 6. Γευσιγνωσία προϊόντων.

*Επισυνάπτεται η πρόσκληση και το πρόγραμμα των διήμερων εκδηλώσεων:

Ευρωπαική νομική επικαιρότητα 4

minagricmap

Συνδεσεις

Πρόγραμμα Διάυγεια | Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων open gov gr data gov gr

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

 • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
 • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
 • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
 • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
 • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το email |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: