« 3η Τροποποίηση Απόφασης για Χορήγηση αδειών αλίευσης ξιφία και μακρύπτερου τόννου για το έτος 2022 » **** « Αποτελέσματα υπομέτρου 6.1, εγκατάσταση Νέων Γεωργών » **** «Ανακοίνωση ανάρτησης οριστικού πίνακα αποτελεσμάτων 2ης και 3ης Πρόσκλησης της Δράσης 10.1.04 του Μέτρου 10 του ΠΑΑ 2014-2022 » **** «Αποστολή έγκρισης χορήγησης αδειών νέων φυτεύσεων έτους 2022» **** «ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ 13 (ΕΞΙΣΩΤΙΚΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΤΟΥ ΠΑΑ 2014-2020, ΕΤΟΥΣ 2022» **** «Ρυθμιστικά μέτρα για την αλιεία ειδών φούσκας του γένους Microcosmus spp.» **** «12η Τροποποίηση της αριθμ. απόφασης 593/37447/31.03.2017(ΦΕΚ B’1190) του Υπομέτρου 4.2» **** «Δράσεις Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» **** « Ρυθμιστικών μέτρων για την αλιεία του είδους συμιακό γαριδάκι (Plesionika narval)» **** « ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΝΤΑΞΗΣ Μέτρου 13 έτους 2021 » **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ: « Εξαγωγές Αγροτικών Προϊόντων (EasyAgroExpo) » **** « Ανανέωση του Πιστοποιητικού Γνώσεων & Κατάρτισης στην Ορθολογική Χρήση των Γεωργικών Φαρμάκων» **** ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ «ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΖΩΝΤΩΝ ΖΩΩΝ» **** «Συνταγή Χρήσης Γεωργικών Φαρμάκων»

Το δασικό χωριό στη θέση Καψίτσα Προσήλιου του Δήμου `Αμφισσας δημιουργήθηκε από το Δασαρχείο `Αμφισσας, σε υλοποίηση σχετικού περιβαλλοντολογικού προγράμματος του Υπουργείου μας.   

Δημιουργήθηκε σ’ ένα πανέμορφο τοπίο της ΝΑ πλευράς της Γκιόνας, σε υψόμετρο 1.000μ., και ανήκει στο Δημοτικό Διαμέρισμα Προσήλιου του Δήμου `Αμφισσας. Απέχει από την `Αμφισσα 20χμ. περίπου. O δρόμος που οδηγεί σ’ αυτό είναι ασφαλτοστρωμένος στα πρώτα 8χμ. περίπου (εθνικός δρόμος `Αμφισσας – Λιδορικίου) και στα υπόλοιπα σκυροστρωμένος, σε πολύ καλή κατάσταση.   

Περιλαμβάνει 20 κατάλληλα εξοπλισμένα σπιτάκια, που κατασκευάστηκαν τόσο μακριά μεταξύ τους, ώστε να διασφαλίζεται η ηρεμία των ενοίκων, αλλά και τόσο κοντά, ώστε να μη χάνεται η αίσθηση του ενιαίου οικισμού. Υπάρχει επίσης όμορφο εστιατόριο, άνετο γήπεδο αθλοπαιδιών και παιδικές χαρές για τους μικρούς φυσιολάτρες. Τα έργα υποδομής και η επέμβαση στο περιβάλλον περιορίστηκαν στα απολύτως αναγκαία, έτσι ώστε να μην προκαλέσουν μόνιμες αλλαγές στη φύση.

Η Γκιόνα, με υψόμετρο 2.510μ. - το πέμπτο σε ύψος βουνό της Ελλάδας - που δεσπόζει πάνω από την `Αμφισσα, έχει τεράστια οικολογική σημασία και απαράμιλλη φυσική ομορφιά.

Το δασικό χωριό, αγκαλιασμένο από τα βαθύσκια δάση του κεφαλλονίτικου έλατου, μπορεί να γίνει ορμητήριο για ποικιλία κοντινών ή πιο μακρινών διαδρομών, με τα πόδια ή το αυτοκίνητο, για απόλαυση της φύσης, αλλά και για επίσκεψη πολλών αξιοθέατων της ευρύτερης περιοχής, όπως:

  • Του αρχαιολογικού χώρου των Δελφών, σε απόσταση 40χμ.
  • Του γραφικού Γαλαξιδιού, με το αξιόλογο ναυτικό μουσείο, σε απόσταση 45χμ.
  • Του εθνικού δρυμού Παρνασσού, σε απόσταση 65χμ.
  • Του φαραγγιού της Ρεκκάς, ενός από τα πιο εντυπωσιακά της χώρας, σε απόσταση 16χμ.
  • Των γραφικών πόλεων της `Αμφισσας (20χμ.) και της Ιτέας (32χμ.), των βυζαντινών μοναστηριών της Παναγιάς Προσηλίου (13χμ.) και Προφήτη Ηλία (35χμ.), καθώς και της τεχνητής λίμνης του Μόρνου (60χμ.).

dark blue el311218

Η διαδικτυακή πύλη «Η Ευρώπη σου» παρέχει στους πολίτες και στις επιχειρήσεις πρακτικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματά τους και τις προσφερόμενες ευκαιρίες στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

minagricmap

Συνδεσεις

Πληροφορίες


1540 Κέντρο Εξυπηρέτησης Αγροτών 


Ο τηλεφωνικός αριθμός "1540" αποτελεί σύστημα, αυτόματης τηλεφωνικής εξυπηρέτησης. Διασυνδέεται με τα πληροφοριακά συστήματα του Υπουργείου και προσφέρει υπηρεσίες αυτοματοποιημένης απάντησης.

Οι μέχρι σήμερα διαθέσιμες "1540" υπηρεσίες είναι:

  • Απάντηση Εκπροσώπου του Υπουργείου.
  • Η ενημέρωση για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ (απαιτείται ταυτοποίηση του Δικαιούχου με Α.Φ.Μ. και τα 4 τελευταία ψηφία της Αστ. Ταυτότητας)
  • Καταγγελίες που αφορούν στην προέλευση κρέατος
  • Η ενημέρωση για τα Ελληνικά Τρόφιμα
  • Η ενημέρωση για τις διαθέσιμες ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ 

Επικοινωνία

 

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων |

Διεύθυνση: Αχαρνών 2, Αθήνα, 101 76, Ελλάδα |

Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 (210) 212-4000 |  

Κέντρο εξυπηρέτησης Αγροτών: 1540 και το emailinfo@minagric.gr |

 

Η ταχυδρομική διεύθυνση της Διεύθυνσης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης είναι: Αχαρνών 381 & Δεστούνη 2,

Τ.Κ.: 111 43, Αθήνα.

 

 

 

Κοινωνικά Δίκτυα

Showcases

Background Image

Header Color

:

Content Color

: