Οικοτεχνία
Μια ακόμα ευκαιρία προώθησης των αγροτικών προϊόντων μέσω της Οικοτεχνίας. Τρόφιμα Οικοτεχνικής παρασκευής, τρόφιμα τα οποία παράγονται από τη μεταποίηση,μικρής κλίμακας Αγροτικών προϊόντων από τον επαγγελματία αγρότη. |
- ΥΑ 4912/120862/05.11.2015. Καθορισμός των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής και των διαδικασιών καταχώρισης των μονάδων παρασκευής αυτών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ).
- Υ.Α. 1483/74804/10.07.2017. Τροποποίηση και συμπλήρωση της αριθμ. πρωτ: 4912/120862/5.11.2015 Υ.Α με θέμα «Καθορισμός των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής και των διαδικασιών καταχώρισης των μονάδων παρασκευής αυτών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ)».
- ΥΑ 345/23924/02.03.2017. Τροποποίηση και συμπλήρωση της αριθμ.πρωτ.: 4912/120862/05.11.2015 Υ.Α με θέμα «Καθορισμός των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής και των διαδικασιών καταχώρισης των μονάδων παρασκευής αυτών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ)» (2468 Β!).
- ΦΕΚ Β΄ 224/04.02.2019. Τροποποιήση αποφάσεων 4912/120862/5-11-2015 (Β΄ 2468) απόφασης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Καθορισμός των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής και των διαδικασιών καταχώρισης των μονάδων παρασκευής αυτών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ)».
- ΦΕΚ Β΄ 110/25.01.2019. Τροποποιήση της 3724/22.12.2014 "Εθνικά μέτρα και παρεκκλίσεις στον τομέα των τροφίμων ζωϊκής προέλευσης σε εφαρμογή των Κανονισμών (ΕΚ) 852/2004 και (ΕΚ) 853/2004", τα οποία θα πρέπει να καταχωρηθούν στην κατηγορία της οικοτεχνίας.
- Εγκύκλιος 2309/73257/27.06.2016. Διευκρινίσεις επί της αριθμ πρωτ: 4912/120862/05.11.2015 Υπουργικής Απόφασης (ΦΕΚ 2468 Β’/2015) με θέμα «Καθορισμός των όρων και των απαιτήσεων παραγωγής και διάθεσης τροφίμων Oικοτεχνικής παρασκευής και των διαδικασιών καταχώρισης των μονάδων παρασκευής αυτών στο Κεντρικό Ηλεκτρονικό Μητρώο Οικοτεχνίας (ΚΗΜΟ)».
- Εγκύκλιος 2089/105456/17.05.2019. Παροχή διευκρινιστικών οδηγιών σχετικά με την εφαρμογή των νέων δυνατοτήτων Παροχή διευκρινιστικών οδηγιών σχετικά με την εφαρμογή των νέων δυνατοτήτωντου πληροφοριακού συστήματος «ΚΗΜΟ».
- Οδηγός ορθής πρακτικής για τις μονάδες τροφίμων οικοτεχνικής παρασκευής
Δ/νση Ποιότητας και Ασφάλειας Τροφίμων