ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 09 Ιουνίου 2015
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύσκεψη Πανεπιστημιακών Φορέων και εμπειρογνωμόνων
για την καταγραφή της Ελληνικής κουζίνας
Ο Υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτης Σγουρίδης συγκάλεσε τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015, ευρεία σύσκεψη με σκοπό τη καταγραφή της Ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας, τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσων και το Ελληνικό Ίδρυμα Υγείας.
Η καταγραφή της Ελληνικής κουζίνας θα βοηθήσει στο στρατηγικό σχεδιασμό του Υπουργείου για τη σύνδεση της ελληνικής γεωργικής παραγωγής με την ελληνική γαστρονομία. Είναι μέρος μιας σειράς επαφών και συσκέψεων που άρχισε ο Υφυπουργός με υπηρεσιακούς παράγοντες, ιδιωτικούς φορείς, Πανεπιστήμια και εμπειρογνώμονες, προκειμένου η εν λόγω ιδέα να συντελέσει στην ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα.