ΔΑΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ "ΚΕΔΡΟΣ"

Το Δασικό Χωριό «ΚΕΔΡΟΣ» βρίσκεται στις Δυτικές πλαγιές των Τζουμέρκων (Αθαμανικά όρη), σε υψόμετρο 920 μ., στη θέση Κέδρος της Περιφέρειας του Δ. Δ. Καταρράκτη του Δήμου Αγνάντων και σε απόσταση 64 χμ. από την πόλη της ΄Αρτας.

Κατασκευάστηκε από τη Διεύθυνση  Δασών ΄Αρτας και τη Διεύθυνση  Δημοσίων Έργων/Τμήμα Εγγείων Βελτιώσεων του Ν. Ιωαννίνων, με δαπάνες του Υπουργείου, στο πλαίσιο της πολιτικής για την ανάπτυξη της ορεινής υπαίθρου της περιοχής των Τζουμέρκων. Το κόστος του ανήλθε σε 5 εκ. ευρώ.

Οι κατοικίες και τα άλλα κτίριά του κατασκευάστηκαν από επιλεγμένο ξύλο, είναι κατάλληλα εξοπλισμένα για την άνετη διαμονή των επισκεπτών και περιλαμβάνουν:

  • Oκτώ κατοικίες των δύο δωματίων, 48 τ.μ. η κάθε μία
  • Δώδεκα κατοικίες των τριών δωματίων, 72 τ.μ. η κάθε μία
  • Τρεις αποθήκες, 36 τ.μ. η κάθε μία
  • Ενα ισόγειο κτίριο 180 τ.μ., το οποίο λειτουργεί ως εστιατόριο
  • Ενα κτίριο με υπόγειο και ισόγειο, από 180 τ.μ. το καθένα, στο οποίο λειτουργεί η Διεύθυνση, η υποδοχή και η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων.

Ο χώρος είναι περιφραγμένος με ξύλινη περίφραξη και καταλαμβάνει έκταση 45 στρεμμάτων.

Η βλάστηση της περιοχής είναι εξαίρετη. Η διακύμανση του τοπογραφικού ανάγλυφου της ευρύτερης περιοχής εμφανίζει έντονη ποικιλότητα, οι δε φυσιογραφικοί σχηματισμοί παρουσιάζουν  ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Συνυπάρχουν ενδιαφέροντα στοιχεία με ποικιλότητα και αρμονία, δημιουργώντας ξεχωριστή αισθητική απόλαυση στον επισκέπτη - τα βουνά Τζουμέρκα και Ξηροβούνι, ο ποταμός Άραχθος, η τεχνητή λίμνη Πουρναρίου.

Η θέση επίσης του Δασικού Χωριού αποτελεί ορμητήριο για μια επίσκεψη στα πανέμορφα χώρια των Τζουμέρκων, στα ονομαστά Βλαχοχώρια Συρράκο, Καλαρίτες, στην Ιερά Μονή Κηπίνας, στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας κ.λπ.
Επίσης, οι επισκέπτες του Δασικού Χωριού έχουν τη δυνατότητα να ασχοληθούν και με άλλες εναλλακτικές δραστηριότητες, όπως rafting,  trekking, ιππασία, τοξοβολία ραπέλ κ.λπ.

    Πληροφορίες:Τηλ: 26850 31791-3, Fax: 26850 31790

    E-mail:

 

Σχετικές Αναρτήσεις