ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

Αθήνα, 10 Φεβρουαρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επίσκεψη στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών

foto typos100216a-1Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάρκος Μπόλαρης, πραγματοποίησε επίσκεψη στο Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, στο Κτήμα Συγγρού στο Μαρούσι όπου ενημερώθηκε από την Πρόεδρο κα. Γιάντση Άννα- Μαρία για τις δράσεις του ιστορικού Ινστιτούτου.

Σκοπός του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών είναι να συμβάλλει στην ανάπτυξη της Ελληνικής Γεωργίας μέσω της εκπαίδευσης των Ελλήνων παραγωγών σε εξειδικευμένα αγροδιατροφικά θέματα, όπως μελισσοκομία, αμπελουργία – οινολογία, δενδροκομία, λαχανοκομία, κηποτεχνία, αρωματικά foto typos100216a-2και φαρμακευτικά φυτά, σαλιγκαροτροφία κ.ά. και κυρίως στις πρακτικές και μεθοδολογίες καλλιέργειας νέων βιώσιμων καλλιεργειών. Παράλληλα διοργανώνει σεμινάρια περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των πολιτών που αφορούν ακόμα και μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών διαθέτει έκταση 1.000 στρεμμάτων. Στα 250 από αυτά αναπτύσσονται επιδεικτικές αγροτικές καλλιέργειες (με κύριες καλλιέργειες ελιάς, αμπελιού, φιστικιάς και αμυγδαλιάς) για την πρακτική άσκηση των εκπαιδευόμενων.

foto typos100216a-3Ο Αναπληρωτής Υπουργός ξεναγήθηκε στους διοικητικούς και εκπαιδευτικούς χώρους του Ινστιτούτου, στην πλούσια Βιβλιοθήκη, που διασώζει εξαιρετικά βιβλία και έντυπα που αποτυπώνουν την εξέλιξη της γεωπονίας στην χώρα, καθώς και στο μοναδικό Μουσείο Μελισσοκομίας. Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Ερευνών , η ιστορία του, οι υποδομές του, η εμπειρία των ανθρώπων του συνθέτουν ένα σημαντικό σύνολο που αποτελεί εξαιρετικό εργαλείο για την άσκηση μιας αγροτικής πολιτικής στον τομέα της εκπαίδευσης και συνεχούς επιμόρφωσης του παραγωγικού δυναμικού της Ελλάδας. Και ταυτόχρονα συνιστά μια ανοιχτή πρόσκληση για την δυνατότητα επαγγελματικού επαναπροσανατολισμού συμπολιτών μας που δεν είχαν μέχρι σήμερα την ευκαιρία ενασχόλησης με τις προκλητικές δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα.